Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση της προέδρου της ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση της προέδρου της «ΕΚΠΟΙΖΩ» κας ΑΛΕΥΡΙΤΟΥ


ΙΝΚΑ ΔΤ 368 Δευτέρα 19.11.2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ» ΣΑΝ «ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ» ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΝΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Η «ΕΚΠΟΙΖΩ» δια της προέδρου της κας Αλευρίτου κουρέλιασε κάθε όριο δεοντολογίας όταν ζήτησε να διαγραφεί το ΙΝΚΑ από την BEUC (την Πανευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών) στη συνεδρίαση της Σουηδίας, γιατί το ΙΝΚΑ δήλωσε αδυναμία και ζήτησε διακανονισμό της οφειλόμενης συνδρομής του προς την BEUC. Όλα αυτά καταγγέλλονται μετά από ενημέρωση από την ΓΓ του ΚΕΠΚΑ.
Επειδή το ΙΝΚΑ έχει ανοιχτεί σε δικαστικές προσφυγές υπέρ του Καταναλωτή και εξαιτίας των όλων αναγκαίων εξόδων των αγώνων που ξεκίνησε έχει οξύ οικονομικό πρόβλημα και είναι υπερήφανο για αυτό το… πρόβλημά του. Είναι γνωστό ότι το ΙΝΚΑ ανταποκρίνεται σε όλους τους πολίτες καταναλωτές της Ελλάδας, εδώ και 42 χρόνια, χωρίς την υποχρέωση καταβολής συνδρομής εγγραφής μέλους.
Επιλογή του ΙΝΚΑ είναι, η πρόσβαση χωρίς αμοιβή κάπου, όταν δεν βρίσκεις άκρη με τίποτα παντού.

Αυτός είναι και ο λόγος των ισχνών οικονομικών μας και της αδυναμίας καταβολής της συνδρομής μας στην BEUC, The European Consumer Organization.

Μέσα στις αιτίες όμως που μπορεί να μην αρέσουν, να μην ενδιαφέρουν η να ενοχλούν και την «ΕΚΠΟΙΖΩ», είναι και η κεντρική τα τελευταία χρόνια υποστήριξη του ΙΝΚΑ στον πολίτη καταναλωτή κατά της απομείωσης του εισοδήματος του, μια και καταναλωτής χωρίς εισόδημα δεν είναι καταναλωτής. Αυτό κι αν είναι ΑΡΧΗ όλων ιδεολογιών για την κατανάλωση και την οικονομία.
Πράγματι, όπως ήταν φανερό από την αρχή και τώρα αποδείχτηκε, όπως κραυγάζει ακόμα και το ΔΝΤ, τα μέτρα στην Ελλάδα ήταν και είναι η κατηφόρα στον καιάδα της οικονομίας μας.
Από την υποβολή του Πρώτου Μνημονίου –αλλά και παλιότερα- μέχρι χθες, το ΙΝΚΑ αγωνίζεται για να διατηρήσει ο Έλληνας Καταναλωτής τη Βιοτική του Αξιοπρέπεια και τα Δικαιώματά του, που βάλλονται στην Ελλάδα από εφαρμογές ενός ολέθριου Ολοκληρωτισμού. Το ΙΝΚΑ αγωνίστηκε με όλους τους τρόπους (μόνο του ή και σε συνεργασία με ορισμένες Οργανώσεις Πολιτών) ενδεικτικά μόνο κατά:
·         Των «Πράσινων Τελών» που τελικά αποσύρθηκαν προτού εκδώσει την απόφασή του το ΣτΕ.
·         Του δεντροκτόνου και υπερ-ελλειμματικού τραμ (στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού κινήματος TRAM NO WAY ! ).
·         Των χαρατσιών και ιδιαίτερα του χαρατσιού της ΔΕΗ, που στιγματίστηκε από τον Επίτροπο.
·         Των διοδίων που στήνονται σε κάθε χιλιόμετρο στους δρόμους με 3 εκκρεμείς Αγωγές.
·         Του Ηλεκτρονικού Φακελώματος-Ξεγυμνώματος του Πολίτη («Κάρτα του Πολίτη», «Φοροκάρτα», υποχρεωτική δωρεά οργάνων κτλ) που απειλεί τη Ζωή, Ελευθερία και Περιουσία του (παράλληλα με το πανευρωπαϊκό κίνημα NO2ID!), εκκρεμεί στο ΣτΕ.
·         Της αντισυνταγματικότητας των Μνημονίων και των μέτρων εναντίον του Ελληνικού Λαού.
·         Των μεταλλαγμένων και του Codex Alimentarius, του πολέμου δηλαδή ενάντια στην φύση.
Ενώ λοιπόν το ΙΝΚΑ έδινε και δίνει όλους αυτούς τους αγώνες, και επανειλημμένα είχε ζητήσει συμπαράσταση από οργανώσεις όπως η «ΕΚΠΟΙΖΩ» αυτοί κώφευαν. Είναι δικαίωμα της «ΕΚΠΟΙΖΩ» «Ένωση για την Ποιότητα της Ζωής» να στοχεύει την «Ποιότητα» ζωής μετά τα μνημόνια και τους 4.000 νεκρούς, με τον δικό της τρόπο χωρίς αγώνες και ρήξεις.
Η «ΕΚΠΟΙΖΩ» στέκει μακριά από αγώνες ενάντια στην φτώχια και τα δικαιώματα του πολίτη, γιατί αυτό κοστίζει !!!! ???
το ΙΝΚΑ όμως είναι κομμάτι αυτών των αγώνων.
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΤΥΠΗΣΕ Η «ΕΚΠΟΙΖΩ» ΚΑΙ ΌΧΙ κατά του ΙΝΚΑ